Bemutatkozás

DRuMSTeRS egy dobzenekar, melynek tagjai ütőhangszeres zenészek, akiket nem csak az ütőhangszerek varázslata tart össze, hanem az együtt zenélés öröme, és a már hosszabb ideje tartó barátságuk. A több éves baráti kapcsolat ellenére a zenekar ötlete csak 2006. év vége felé merült fel, és ebből született meg 2007. év elején a DRuMSTeRS. A zenekart tagjai

Név szerint:
– Bárkányi Csaba – Csabus
– Binder György – Bindee
– Hertlein Kristóf – Kristóf
– Nagy Arnold – Arnee 

– Nagy Roland – Roland
– Péter Tamás – TomTom 

Az első fellépésre való készülődés és igyekezet közepette a névválasztás elmaradt. A debütálás estéjén viszont egyszerűen adódott a név: DRuMSTeRS. Ez a név egy szó összetétel ami a “drum” és a “masters” angol eredetű szavak összetételéből jött. Míg előbbi magyar megfelelője a dob, utóbbi magyar jelentése a mesterek.

Mi vagyunk!  A csapat személyi összeállítása hozta magával, hogy mindannyian magunkkal cipeltük saját zenei stílusunkat. Így az általunk bemutatott számok nagy hányada csak táplálkozik autentikus elemekből, nem mondható stílus hűnek. Ezzel együtt viszont igazán személyessé vált. Mindannyian játszunk több ütőhangszeren, í­gy több zenei stílust hallhatóvá tudunk varázsolni. Egy-egy koncerten afrikai, brazil, vagy akar a cubai salsa ritmusvilágát is be tudjuk csempészni a hallgatóság soraiba.

Vélemény, hozzászólás?